Liander

Consumenten en kleine bedrijven zoeken steeds vaker contact met netbeheerder Liander. De meeste vragen gaan bijvoorbeeld over werkzaamheden en aanvragen voor een wijziging van de stroomaansluiting door verduurzaming. Het is daarom belangrijker dan ooit om klanten zo goed mogelijk te informeren over de mogelijkheden en uitdagingen op het energienet.

Results

+23%

brand lift

+463%

conversies

Strategie

Daarom lanceren we samen met Liander de grootste publiekscampagne uit haar geschiedenis. De energietransitie is in volle gang. Consumenten en kleine bedrijven nemen steeds vaker zonnepanelen en een warmtepomp, gaan steeds vaker elektrisch rijden en koken op inductie. We gebruiken met elkaar steeds meer stroom en wekken steeds meer stroom op. Liander werkt hard om het elektriciteitsnet uit te breiden en slimmer te maken, zodat consumenten hun verduurzamingsplannen kunnen uitvoeren. Dat is haar maatschappelijke opdracht. Maar we staan samen voor de grootste verbouwing ooit van het energiesysteem. Dat gaat niet zonder slag of stoot. Met de campagne ‘Met de stroom vooruit’ wil de netbeheerder consumenten in haar verzorgingsgebied bewust maken van de maatschappelijke uitdagingen rondom de energietransitie en oplossingen zo concreet mogelijk maken.

Campagne

De campagne ‘Met de stroom vooruit' trappen we af met een bewustwordingscampagne en is de rest van het jaar zichtbaar op social media, in advertenties in winkelcentra en op NS-stations. Daarnaast wordt gebruikgemaakt van een always on-helplaag: advertenties op Google, websites en streamingplatforms. We zien dat de klanten van Liander steeds meer verduurzamen. Maar waar begin je en hoe pak je het aan? Het zijn vragen die steeds vaker aan ons worden gesteld. De energietransitie raakt ons allemaal en wordt ook steeds zichtbaarder. Bijvoorbeeld in de buurt, wanneer een straat open moet voor werkzaamheden aan het energienet. Belangrijk werk, maar het levert ook overlast op. Daarom gaan we de klanten van Liander zo goed mogelijk informeren over ontwikkelingen en uitdagingen en verder helpen bij vragen. Zodat impact concreet wordt en we samen een stap zetten naar een duurzame toekomst. Want alleen zo ga je met de stroom vooruit!

Other Cases